Back

Decizia etapei de incadrare - Proiect- Mr. GHEORGHE PASTIA

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE -  PROIECT

(afisat in data de: 30.10.2014)

 

                          Ca urmare a solicitarii de emitere a acordului de mediu adresate de catre                     S.C. GDF SUEZ  ENERGY  ROMANIA S.A. – reprezentata prin SC AVI PROD GRUP SRL inregistrata la APM Vrancea cu nr. 7780/10.09.2014, in baza Hotararii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului si a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, APM Vrancea decide, ca urmare a consultarilor desfasurate in cadrul sedintei Comisiei de Analiza Tehnica din data de 30.10.2014, ca proiectul de investitii : ,, Inlocuire conducta de gaze naturale si bransamente " – municipiul Focsani, strada:  MR GHEORGE PASTIA  - propus a fi amplasat in intravilanul municipiului Focsani, str. Mr. Gh. Pastia, judetul Vrancea    -  nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate.

 

                         Justificarea prezentei decizii :

 

               Motivele care au stat la baza luarii deciziei etapei de incadrare in procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt urmatoarele:

 

a) Proiectul se incadreaza in prevederile H.G.  nr. 445/2009, anexa nr. 2,  pct. 13(a);

 

           b) Caracteristicile proiectului

 

      1) Marimea proiectului:

a)-Situatia existenta - In prezent, consumatorii de gaze naturale din zona sunt alimentati din reteaua de distributie gaze naturale de  redusa presiune prin intermediul unei conducte din OL cu diametrul de Ø 11/4",   2",  si 6".

              Delimitarea zonei ce se va inlocui este prezentata in planul anexat prezentei documentatii, iar caracteristicile retelei sunt prezentate in tabelele urmatoare.

         Conductele de gaze naturale de redusa presiune au o lungime totala de 285 m. repartizata astfel:

Denumire

strada

Material

Diametru Dn (inch)

L (m)

Vane OL existente

An PIF

Natura terenului

Pastia Gheorghe

OL

11/4''

45

-

1986

Asfalt+ PS

 

OL

2''

15

-

1986

 SV

 

OL

6'' 

186

1

1993

 SV

Brailei

PE

63

39

 

2009

Asfalt+ PS

TOTAL

 

 

285

-

 

 

 

Bransamente existente:

Bransamentele de gaze natural de redusa presiune existente, sunt in numar de 5 buc. cu lungimea totala de 30,6 m, sunt repartizate pe diameter astfel:

 

 

Denumire

strada

Bransamente OL

Bransamente PE

An

PIF

Natura

teren

Nr. Bran.

Diam

[inch]

Lung

[m]

Nr.

Bran

Diam

[mm]

Lung

[m]

Pastia Gheorghe

2

1

13,6

 

 

 

1986

Asfalt+SV

 

-

-

-

1

40

1

2001

Asfalt+SV

Brailei

 

 

 

2

32

16

 

 

TOTAL

2

 

13,6

3

 

17

 

 

 

TOTAL GENERAL RETEA CARE SE VA DEZAFECTA = 285 m +30,6 = 315,60 m

Prezentul proiect are la baza Hotararea Consiliului Tehnico Economic nr. 18/03.04.2014 si adresa nr. 806/14.08.2014, precum si tema de proiectare emisa de SC DISTRIGAZ SUD RETELE SRL .

Solutia propusa : In prezentul proiect, se va urmări asigurarea unui cadru de exploatare, în condiţii de siguranţă a conductei de distribuţie conform cerinţelor de consum, a Normativului NTPEE / 2008 şi a celorlalte norme şi normative în vigoare.

 

  1. Conducte proiectate :

Conductele propuse vor fi  din PE 100 SDR 11 au diametrul Dn 180 mm si o lungime totala de 230  m dupa cum urmeaza :

 

Denumire

strada

Regim  pres

Material

Diam

 Dn (mm)

L (m)

Nr. Vane propuse

Natura teren

Categorie

Retea

Pastia Gheorghe

MP

PE

180

188

-

Asfalt+SV

Secundara

Brailei

MP

PE

180

42

-

Asfalt

Secundara

TOTAL

 

 

 

230

 

 

 

 

       Conductele se vor proiecta in regim de medie presiune, vor  functiona in regim de redusa presiune urmand sa se schimbe regimul de presiune la o data ce va fi stabilita de beneficiar cu respectarea prevederilor legale in acest sens.

     Conductele noi proiectate se vor cupla cu conductele existente dupa cum urmeaza :

  • conducta  proiectata pe strada Pastia Gheorghe se va cupla in conducta existenta pe strada Mihail Kogalniceanu, conducta de OL –RP avand diametrul de Ø 6'', la intersectia celor doua strazi
  • conducta  proiectata pe strada Pastia Gheorghe  se va cupla in conducta existenta pe strada Bucegi (iesirea din SRS Frederich Engels), conducta de PE avand diametrul de Dn 250 mm
  • conducta proiectata pe b-dul Brailei se va cupla cu conducta exitenta Dn250mm.

 

  1. Bransamente proiectate :

Bransamentele propuse de redusa  presiune sunt in numar de 5 bucati din PE 100 SDR 11,

 cu diametrul de Dn 32 mm si o lungime totala de 45m.

Toate posturile de reglare-masurare proiectate vor fi amplasate la limita de proprietate.

Se vor inlocui posturile de reglare-masurare aferente bransamentelor din  OL si PE ce vor fi afectate

 

LISTA BRANSAMENTELOR PROPUSE

 

Nr.

crt

Denumire

strada

Nr. imobil

Regim pres exist

Diam

 prop

PE

Debit

mc

Lung.

 Exist

(m)

Lung. Prop (m)

Nr. clienti

Obs

1

Pastia Gheorghe

Bl. C3

RP

32

16

2

10

16

*

2

Brailei

Bl. C4

RP

32

16

4

7

16

*

3

Pastia Gheorghe

Biserica

RP

32

4,5

11,6

12

1

*

4

Brailei

Nr. 1

RP

32

 

 

8

16

 

5

Brailei

Nr. 3

RP

32

 

 

8

16

 

 

TOTAL

 

 

 

 

14,6

45

 

 

 

* - inlocuire bransament existent, se impune aducerea la limita de proprietate a PRM

 

LUNGIMEA TOTALA PROPUSA  = (230 m + 45 m)   =  275 m

 

         Traseele conductelor şi branşamentelor au fost stabilite conform prevederilor Normativului NTPEE / 2008, respectând distanţele minime de siguranţă.Traseele de montare şi diametrele corespunzătoare reţelei de distribuţie gaze naturale nou proiectate vor fi cele indicate în planurile de coordonare.

          Conductele nou proiectate vor fi montate, după caz în carosabil, alei, trotuare, spaţii verzi, la o adâncime de 0,9 m de la generatoarea superioară până la cota zero a terenului sistematizat.

           Pe orizontală acestea se vor monta la 0,5 m faţă de conducta existentă, acolo unde este posibil. In situaţiile în care acest lucru nu se poate realiza, noul amplasament este indicat în planurile coordonatoare. La montarea conductei se va avea în vedere păstrarea distanţelor faţă de locuinte  şi canalizări subterane conform Normativ NTPEE / 2008 şi standardelor în vigoare.

             Probele de presiune pentru tronsoanele de conducta nou executate, care se vor proiecta , sunt in  regim de medie presiune :

  • Proba de rezistenta – 9 bar timp de 1 ora;
  • Proba de etanseitate – 6 bar timp de 24 ore.

 

                Prescriptii de executie -  La executarea lucrărilor se vor respecta prevederile cuprinse în NTPEE / 2008, precum şi celelalte acte normative în vigoare referitoare la activitatea de distribuţie a gazelor naturale.

Înainte de începerea lucrărilor constructorul va solicita proiectantului predarea amplasamentului şi se va încheia un proces verbal.

Conducta proiectată se va amplasa conform soluţiei din planul de situaţie anexat.

Înainte de începerea lucrărilor se vor executa sondaje prevăzute în proiect pentru localizarea reţelelor subterane. În cazul când poziţia acestora nu corespunde cu cea indicată pe planul anexat avizului, se va solicita prezenţa proiectantului şi a delegaţilor întreprinderilor deţinătoare de reţele subterane.

Se vor respecta indicaţiile şi restricţiile impuse în avizele anexate la prezentul proiect.

Se vor utiliza materialele indicate în antemăsurători,corespunzătoare calitativ, standardizate şi agrementate conform prevederilor legale în vigoare. Materialele vor fi verificate şi de beneficiar,vizual şi prin certificate de calitate.

Ţevile utilizate vor fi din polietilenă de medie densitate P.E.M.D. sau înaltă densitate P.E.I.D., în gama de dimensiuni stabilită prin S.R. – I.S.O. 4437 grad B cu grosimi de perete rezultate din S.D.R..11.

Se vor folosi elementele de ansamblare – teuri, coturi,reducţii, capace, cuple, şei – realizate din materiale compatibile cu ale ţevilor, conform normelor internaţionale I.S.O. 8085-1, I.S.O. 8085-2, I.S.O.8085-3, I.S.O.  C.D.-10836.

Îmbinarea conductelor şi a elementelor de asamblare din P.E se realizează prin procedeele agrementate,cu respectarea strictă a condiţiilor de lucru impuse de furnizorul de echipament şi de materiale, acestea fiind verificate de delegatul S.C. "DISTRIGAZ SUD RETELE SRL "

Trecerea de la un diametru la altul se va realiza cu ajutorul reducţiilor, tipul de sudură adoptat fiind condiţionat de alegerea fitingului.

Trecerea de la conductele existente din oţel la cele proiectate din polietilenă se face prin fitinguri de tranziţie.

În cazul în care schimbările de direcţie în montajul conductei se fac cu o rază de curbură mai mică decât Dn.30 (pentru ţevile S.D.R. 11), se vor utiliza în mod obligatoriu coturi,care de asemeni se îmbină la conductă prin procedeul de sudură impus de tipul fitingului.

Pentru realizarea ramificaţiilor se utilizează teuri egale, teuri reduse sau şei, îmbinate cu conductele respective prin metodele de sudură adecvate tipului de fiting.

Proiectantul alege riguros din punct de vedere tehnico-economic aceste fitinguri care vor fi respectate de executant.

Conductele din PE se montează numai subteran, la o adâncime de min.  0,9 m. În cazuri speciale, se poate admite reducerea adâncimii minime de montare, cu condiţia protejării conductei din PE cu tuburi de protecţie. Adâncimea de îngropare va fi verificată de beneficiar.

Distanţele în plan orizontal între conducta de gaze şi celelalte reţele/canalizaţii subterane sau construcţii se vor respecta în conformitate cu  NTPEE / 2008, fiind verificate de beneficiar.

La intersecţia cu canale termice, precum şi la subtraversarea căilor ferate, conductele din PE  se vor proteja în tuburi de protecţie din oţel prevăzute cu răsuflători la capete.

Armăturile din oţel vor fi montate în cămine de vizitare şi se vor racorda la conducta din P.E  prin fitinguri de tranziţie.

Branşamentele se racordează la conducte prin piese speciale – teuri de branşament – agrementate, având diametrul egal cu cel al ţevii branşamentului.

Pentru capul de branşament se vor utiliza piese speciale, agrementate, fabricate pentru trecerea de la PE la oţel. Capul de branşament va avea acelaşi diametru cu branşamentul, conform precizărilor din proiect şi detaliilor de execuţie.

Săparea şanţurilor se efectuează în condiţiile prevăzute în  NTPEE / 2008:

- lăţimea şanţului să fie cu minim 200 mm mai mare decât diametrul exterior al conductei care se montează;

- fundul şanţului să fie bine curăţat, nivelat şi acoperit cu un strat de nisip de 10-15 cm granulaţie 0,3 - 0,8mm.

Coborârea conductelor în şanţ se va face cu maximă precauţie, utilizând frânghii, chingi şi/sau scânduri,iar poziţia finală a conductei va fi verificată şi de beneficiar.

După pozarea conductei în şanţ,acesta se umple cu nisip, până ce acesta depăşeşte cu 10 cm faţă de generatoarea superioară a conductei. Umplerea şanţului cu materialul rezultat din săpătură se face treptat, în straturi cu compactarea acestora.

Pentru protejarea conductelor în timpul unor eventuale lucrări edilitare se va monta deasupra conductei pe întreaga ei lungime, la 35cm deasupra generatoarei superioare a acesteia, o bandă de avertizare de culoare galbenă din PE  având o lăţime minimă de 15 cm.

Traseul conductei va fi semnalat prin marcaje cu plăci inscripţionate, montate pe repere fixe (schimbări de direcţie, de diametru, teuri de branşament, tuburi de protecţie, cutii pentru conectori, fir trasor).

Pentru determinarea traseului conductelor, se va utiliza un conductor de cupru izolat însoţitor de secţiune 1,5mm2, montat pe toată lungimea conductelor şi branşamentelor, fixat pe generatoarea superioară a acestora. Continuitatea firului trasor va fi verificată de constructor şi beneficiar.

Probele de presiune se vor efectua în conformitate cu prevederile din NTPEE / 2008:

- proba preliminară, pe tronsoane de până la 500m, în care se utilizează o presiune de încercare egală cu de 1,5 ori presiunea de lucru pentru conducte; proba va fi considerată corespunzătoare dacă presiunea se menţine constantă pe timp de minim 4 ore;

- proba de recepţie care se execută pe reţele terminate şi se efectuează la o presiune de încercare de 1,5 ori presiunea de lucru pentru conducte; proba se va considera corespunzătoare dacă presiunea se menţine constantă timp de 24 de ore;

Toleranţele admise sunt cele corespunzătoare clasei de precizie a aparatului de măsură utilizat. Verificarea se face cu aer.

Durata probelor de presiune se consideră din momentul egalizării temperaturii. De preferat ca probele să aibă loc după acoperirea parţială a conductelor cu un strat de nisip.

În timpul încercărilor nu se admit scăderi de presiune.

La verificarea la rezistenţă şi etanşeitate a conductei va fi chemat în mod obligatoriu beneficiarul, proiectantul şi delegatul Inspectoratului de Stat în Construcţii, acesta fiind faza determinantă a lucrării.

Desfacerea şi refacerea carosabilului şi trotuarelor fac obiectul unui proiect de specialitate.

La înlocuirea branşamentelor se vor utiliza firide noi. Firida va fi echipată cu regulator şi cu robinetul capului de branşament conform desenelor de execuţie din proiect. 

Demontarea conductei vechi se va face numai după intrarea în funcţiune a conductei noi astfel încât durata întreruperii furnizării gazelor către abonaţi să fie cât mai mică. Conducta  şi branşamentele de gaze existente ce se înlocuiesc se vor demonta din pământ, în mod obligatoriu. În cazul în care din motive obiective un tronson de reţea nu poate fi demontat din pământ, se vor lua următoarele măsuri:

1. Se vor suda capace din tablă de oţel la fiecare capăt liber rezultat ca urmare a secţionării conductei vechi.

2. Capătul ţevii la care s-a sudat capacul va fi izolat cu bitum.

3. În toate cazurile când reţelele de distribuţie gaze ce se dezafectează nu pot fi demontate din pământ este OBLIGATORIU să se traseze pe planul de situaţie anexat la cartea conductei, poziţia exactă a tronsoanelor ce au rămas în pământ inclusiv partea de branşament. Se va indica obligatoriu prin cote faţă de reperele din teren poziţia reţelelor dezafectate ce nu pot fi demontate pentru a putea evidenţiate în ridicările topo de reţele.

4. Vanele din căminele de vizitare montate pe conducta ce se dezafectează vor fi demontate, iar căminele se vor umple cu pământ.

5. Sudarea de capace la capetele conductei rămase în pământ după spargerea şi îndepărtarea plăcii căminului.

După efectuarea lucrărilor definitive de înlocuire a conductelor şi branşamentelor zona afectată de aceste lucrări va fi adusă la starea iniţială.

Constructorul are obligaţia întocmirii cărţii tehnice a construcţiei care să cuprindă planurile cu toate modificările şi tehnologia aplicată, procesele verbale de lucrări ascunse şi procesele verbale de recepţie.

La întocmirea documentaţiei s-au respectat prevederile NTPEE / 2008 şi Legea nr.10/1995 privind asigurarea durabilităţii şi a siguranţei în exploatare, funcţionalităţii şi calităţii construcţiilor.

Categoria de importanţă a lucrării este "C" – construcţii de importanţă normală.

Faza determinantă o constituie efectuarea probei de presiune a conductei şi branşamentelor. Trebuie anunţată Inspecţia de Stat în Construcţii.

Se vor respecta condiţiile din avizele proiectului şi din notele de pe planuri.

La începerea execuţiei lucrărilor se vor chema deţinătorii de reţele subterane cu care se vor încheia P.V. pentru predarea amplasamentului, având în vedere că în avize nu s-au precizat cote în plan orizontal şi vertical ale traseelor existente.

             Se  vor  inlocui toate  bransamentele  existente  executate  din polietlena  (PE 80 ), racordate  din tronsonul  de  conducta  ce  se  va dezafecta , inclusiv posturile  de  reglare, iar unde  este posibil  conductele  nou  proiectate  vor  fi amplasate  la  0,5m  de  conducta  existenta

        - se  va realiza  aducerea  la limita  de  proprietate  a  posturilor  de  reglare  si/sau  masurare  (daca  este cazul)  sii  realizarea  intregirii  instalatiilor  de  utilizare  datorate  reamplasarii  acestora;

        - Firidele  se vor  monta  incastrate  cu  acces  din  exterior  la  o  inaltime  minima  de 40cm maxim  60  cm.  de  la sol.

        -  Proiectul tehnic  cuprinda  detalii de  cuplare  ale  conductei  proiectate  la reteaua  de distributie  gaze  naturale  existenta.

        - Proiectarea  retelei  propuse  se  va efectua  in  conditii  de  regim de  MP  d.p.d.v.  al distantelor fata de  constructii si  utilitati,  al materialelor  folosite si al probelor de presiune.

            2) Cumularea cu alte proiecte - nu este cazul.

         3) Utilizarea resurselor naturale - nu este cazul.

 

         4) Productia de deseuri:   Activitatea de baza pentru realizarea obiectivului de investitii-extindere retea gaze naturale  produce deseuri de polietilena.

 

            Deseurile rezultate din activitati  secundare sunt: -deseuri menajere. Aceste deseuri se evacueaza sau colecteaza si  valorifica corespunzator  prin refolosirea sau predarea la puncte autorizate conform normelor in vigoare (cu respectarea  H.G.856/16.08.2002).

         5) Emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort    - Lucrarile de montaj si exploatare a retelei de gaze de redusa presiune nu se constituie in surse de zgomot care sa afecteze fondul existent, si asa ridicat datorita circulatiei  autovehiculelor pe str. Popa Sapca deoarece sapatura se poate face manual in cea mai mare parte sau mecanic.

    6) Riscul de accident, tinandu-se seama de substantele si tehnologiile utilizate -             Titularul de proiect va lua masurile necesare,  in vederea prevenirii accidentelor. Pentru lucrarile de extinderi de conducte si bransamente, organizarea de santier presupune urmatoarele:

  • Asigurarea unui loc de depozitare a materialelor
  • Asigurarea vestiarelor si locului de luat masa
  • Asigurarea unei toalete pentru muncitori (toaleta de tip ecologic).

          La finalizarea investitiei amplasamentul va fi refacut conform retetei de refacere a amplasamentului, care urmeaza a fi eliberata de Primaria Municipiului Focsani.

 

c) Localizarea proiectului:

 

          1) Utilizarea existenta a terenului:  Terenul (strazile si trotuarul) este situat in intravilanul municipiului Focsani, si apartine domeniului public administrat de Primaria municipiului Focsani, conform Certificatului de Urbanism nr. 626/01.08.2014.                                                                                        

             Strazile si trotuarul fac parte din categoria de folosinta: strazi, alei; si sunt destinate circulatiei pietonale; iar terenul face parte din categoria de folosinta strazi.

 

        2) Relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora - nu este cazul.

 

        3) Capacitatea de adsorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

              a)   Zonele umede – nu este cazul;

              b)   Zonele costiere – nu este cazul;

              c)   Zonele montane si cele impadurite – nu este cazul;

              d)   Parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul.

              e)  Ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate - nu este cazul;

              f)  Zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr. 5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a-III-a - zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996,  cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Guvernului nr. 930/2005 pentru aprobarea normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – nu este cazul;

                g) Ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite - nu este cazul;

              h)  Ariile dens populate - nu este cazul;

               i)  Peisajele cu semnificatie istorica, culturala si arheologica - nu este cazul.

 

 

 

 

 

 

       d) Caracteristicile impactului potential:

 

1) Extinderea impactului - aria geografica si numarul persoanelor afectate - nu este cazul.

2) Natura transfrontiera a impactului - nu este cazul.

3) Marimea si complexitatea impactului - in perioada de executie a proiectului impactul va fi nesemnificativ sau minim daca se respecta toate masurile de protectie a mediului.

4) Probabilitatea impactului - nesemnificativ.

5) Durata, frecventa si reversibilitatea impactului - In perioada de execuţie a proiectului impactul asupra factorilor de mediu va fi temporar. Pe măsura realizării lucrărilor si închiderii fronturilor de lucru, calitatea factorilor de mediu afectaţi va reveni la  parametrii anteriori.

          

            Executantul  are  obligatia  de  a  lua  toate  masurile  necesare  pentru:

          - Respectarea  cu  strictete  pe  teritoriul  beneficiarului  a  prevederilor  legislatiei  de  mediu  in vigoare  si a  prevederile  documentelor  sistemului  de  management  de  mediu;

          - Protejarea  mediului,  inlauntrul  si  in  afara  santierului, pentru a evita orice paguba sau  neajunsuri provocate  persoanelor,  proprietatilor publice, rezultate  din poluare,  zgomot  sau  alti factor factori  generate  de metodele  sale  de  lucru,  respectand  legislatia  de  mediu in  vigoare  (O.U.G.  nr.  195/2005  privind protectia  mediului;  Ordinul  nr.  756/1997  pentru  aprobarea Reglementarii  privind  evaluarea  poluarii mediului; O.U.G.  nr.243/2000  privind protectia  atmosferei,  cu  modificarile  si  completarile  ulterioare);

          - Prevenirea  accidentelor,  incendiilor,  exploziilor;  In  cazul  producerii unui  incident  cu prejudiciu asupra  mediului,  executantul  va  lua  masurile preventive  necesare  si  in  termen  de  2  ore  va  informa  atat Autoritatile de  mediu,  conform  O.U.G.  w.  6812007  privind raspunderea  de  mediu  cu  referire  la  prevenirea  si repararea  prejudiciului  asupra  mediului, cat  si  beneficiarul.

          - Asigurarea  zilnica  a  pastrarea  curateniei  si ordinii  in  jurul organizarii  santierului;

          - Readucerea  terenurilor, afectate  la  starea  initiala,  in  termenele  impuse  prin  "Autorizatii"  (insa  nu  mai mult  de  35  de  zile  de  la  data  receptiei  tehnice);

          -Asigurarea  periodica (zilnica  sau  saptamanala,  dupa  caz) a umplerii  santurilor, gropilor  rezultate din activitatile sale,  nivelarii  terenului  si evacuarii  surplusului  de  pamant;

          - Gestionarea  deseurilor  rezultate  din  lucrari  sau pe  parcursul  executiei  lucrarilor  (deseuri din sapaturi,  deseuri metalice,  deseuri  menajere, pet-uri),  colectarea selectiva  si  depozitarea temporara cu respectarea  legislatiei  de  mediu  (O.U.G.  rrr.781/2000  privind regimul  deseurilor);

          - Asigurarea  periodica (zilnica  sau  saptamanala)  a transportului deseurilor din  sapaturi,  in  zonele indicate de  primariile  locale,  cu respectarea  reglementarilor  in  vigoare prevazute  de H.G.  nr.  1061/2008,  si intocmirea  formularului  de  incarcare  descarcare  deseuri  nepericuloase;

          - Asigurarea periodica  (zilnica  sau  saptamanala,  dupa  caz)  a  sortarii,  transportului  si  predarii fierului  vechi  rezultat  din  demontarea  conductei  vechi,  cu respectarea  reglementarilor  in  vigoare prevazute de  H.G.  nr.  1061/2008  si  intocmirea  formularului  de  incarcare  descarcare  deseuri  nepericuloase;

          - Asigurarea  evidentei  gestiunii  deseurilor  rezultate  pe  parcursul  executiei  lucrarilor,  conform  H.G, nr.856/2002  si  transmiterii  situatiilor  Beneficiarului  la  cerere;

          - Depozitarea  in  incinta  santierului  delimitat  a  materialelor  utilizate  pe  parcursul  executiei.

            - Respectarea  regimului  substantelor  sau  preparatelor  chimice  periculoase.

             In vederea executiei investitiei  nu sunt necesare lucrari de organizare de santier. La finalizarea lucrarilor, toate suprafetele afectate de executia lucrarii mai sus mentionate, se vor aduce la starea initiala, conform contractului incheiat intre beneficiar si antreprenor, acolo unde este cazul (carosabil, trotuare), existand proiecte de specialitate. Excedentul de pamant, precum si deseurile de beton si asfalt rezultate in urma realizarii lucrarilor  sus mentionate se vor evacua conform contractelor de salubrizare impuse prin Certificatul de Urbanism.

                                       

 

               Conditiile de realizare a proiectului:

 

  • Investitia se va realiza cu respectarea legislatiei in vigoare, a avizelor de specialitate  si a indicatiilor mentionate in Certificatul de Urbanism nr. 626/ 01.08.2014;  eliberat de Primaria municipiului Focsani, judetul Vrancea.
  • Pe tot parcursul executiei lucrarilor si functionarii obiectivului se vor lua  toate masurile si se vor realiza toate lucrarile necesare pentru protectia calitatii solului si apelor subterane si prevenirea poluarii accidentale.
  • Se vor respecta masurile de protectie a mediului prevazute in proiect in scopul reducerii la minim a impactului asupra mediului.
  • Nu se vor face depozite de materiale sau deseuri in afara perimetrului detinut de titular.
  • Proiectul se va realiza cu respectarea distantelor minime admise fata de cladirile si retelele existente in zona. La intersectia cu alte retele subterane se vor folosi tuburi de protectie.
  • Suprafetele afectate se vor aduce la starea initiala cu o societate specializata in lucrari de drumuri.
  • Se interzice depozitarea materialelor de constructie si a deseurilor rezultate in spatii neamenajate in acest scop.
  • Se vor asigura conditii pentru depozitarea temporara a materialelor de constructie  astfel incat sa nu afecteze traficul rutier si sa nu creeze disconfort in zona.  
  • In cazul in care lucrarile propuse afecteaza retelele de utilitati amplasate in zona de siguranta a drumului (apa, canal, cablu TV) se va obtine in prealabil acordul detinatorilor retelelor respective.
  • Prezentul act nu se refera la partea de rezistenta si stabilitate a lucrărilor de investiţii.
  • Se va respecta strict proiectul si masurile de protectie a mediului prevazute in proiect, in scopul reducerii la minim a impactului asupra factorilor de mediu.
  • Prezentul act nu exonerează de răspundere proiectantul si constructorul in cazul producerii unor  accidente in timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.
  • Prezentul act este valabil pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului.
  • Titularul proiectului are obligaţia de a notifica in scris autoritatea competenta pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenita după emiterea deciziei etapei de încadrare iar APM Vrancea va aplica in mod corespunzător, in aceasta situaţie prevederile art. 22 alin.(3) din H.G.  nr. 445/2009.

 

  • Pe toata durata realizării si funcţionarii obiectivului se vor respecta următoarele prevederi legale :

*  O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului aprobata prin Legea nr. 265/2006 modificata si completata cu O.U.G. nr.164/2008 (M.O. 1196/30.12.2005 si M.O. 586/  06.07.2006);

STAS 10009/1988 privind acustica urbană – limite admisibile ale nivelului de zgomot;

Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.

 

               Prezenta decizie poate fi contestata in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 445/2009 si ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.